Legetøj til børn på 3-4 år

Når barnet er omkring de 3 år, begynder rollelegen at fylde meget i barnets leg. Meget populært legetøj til 3 årige er derfor fx legemad eller lægetaske med instrumenter, som barnet kan bruge i rollelegen. Det 3 årige barn leger nemme rollelege, hvor det eksempelvis laver legemad til sine forældre. Når barnet bliver omkring de 4 år, bliver legen mere kompliceret, og barnet indtager en reel rolle som fx ”mor” eller ”kok” og øver derigennem både de sociale kompetencer i samværet med andre børn samt udvikler sin fantasi.

Det er sjove måder for barnet at lege på, fordi kreativiteten er på spil, og der bliver koncentreret sig. Af legetøj til 3 årige og 4 årige børn vil vi derfor anbefale legemad, figurer, cykler, byggelegetøj, køretøjer og dukker, da det er legetøj, som barnet kan bruge i rollelege.

Du kan se udvalget af legetøj til børn på 3-4 år nedenfor, hvor du kan se legetøj fra populære mærker som MaMaMeMo, Puky, Wooden Story, Le Toy Van og Vilac.

Hvilken cykel er passende til et barn på 3-4 år?

Mange børn elsker at cykle i den alder. Vi kan derfor anbefale løbecyklerne fra Puky til børn i alderen 3-4 år, hvor barnet kan øve sig på sin grovmotorik. Med en løbecykel fra Puky lærer det 3-4 årige barn at øve sig på balancen og får en større forståelse for trafikken. Det lærer, at barnet skal tage hensyn til de personer, der kommer gående, og barnet lærer, hvordan det skal håndtere, hvis der kommer nogle cyklende bagfra, som skal forbi. Det er derfor en rigtig god måde for barnet at lære trafikken at kende på og få en bedre forståelse for, hvordan trafikken hænger sammen.

Ovenstående er med til at udvikle barnets koordinationsevne, fordi barnet lærer at koordinere retning afhængigt af, hvad barnet skal tage hensyn til. Når de små ben fræser af sted på cyklen, kan det godt kilde lidt i maven, så børn synes, at det er en rigtig sjov aktivitet. Det er samtidigt en oplagt mulighed for barnet til at få frisk luft.

Når du skal vælge hvilken cykel, som du skal have til dit barn, skal du tage udgangspunkt i barnets højde og skridtlængde. Det er muligt at justere sædet og styret, så det tilpasses dit barn. 

Børn på 3-4 år elsker legetøj, hvor der kan bygges

I den alder er det også rigtig sjovt for børnene at lege med byggelegetøj. Vi har et stort udvalg af forskellige måder, hvor barnet har mulighed for at bygge. Fra BRIO og Wooden Story har vi stableklodser, hvor barnet kan bygge store tårne og øve sig på finmotorikken. Fra Magformers er der de populære magnetbrikker, hvor barnet kan lave forskellige motiver og øve sig på sin fantasi. Der er også de sjove brikker fra PLUS-PLUS, som fås i to størrelser, hvor barnet har mulighed at sætte brikkerne sammen og danne figurer ud fra fri fantasi.

Fordelen ved at barnet leger med byggelegetøj er, at barnet øver sin finmotorik, koncentration og udvikler samtidigt sin fantasi. Det er en god måde for barnet at fordybe sig i noget legetøj og koncentrere sig om én ting ad gangen.

  • Prismatch på alt ✅

  • 365 dages returret 🎁

  • 4.9 på Trustpilot ❤️

  • Hurtig levering 💨

1 af 4