Oli & Carol bidering banan

5 forslag til legetøj til en baby på 6 måneder

Din babys indtryk og udvikling i denne fase går rigtig stærkt. Det betyder, at når din baby er omkring et halvt år, begynder den at lære at bruge sin krop på nye måder.

Din baby udvikler sig meget i denne alder

Når din baby er omkring 6 måneder, er det ved at lære at kontrollere sin krop. Din baby vil begynde at få kendskab til fødder, hænder og begynde at udvikle en mere stabil ryg og holdning i nakken. Stimulerende legetøj vil derfor være spændende for din baby i denne periode og er med til at hjælpe din baby med dens motorik og motivation i udviklingsprocessen.  

Hvilke aktiviteter er gode for en baby på 6 måneder?

Der er mange forskellige sjove stykker legetøj til din baby på et halvt år. Legetøj, der er med til at styrke din babys balanceevne, sansemotorik og synssans. Det kan også være legetøj, der er god til ømme gummer, når tænderne er på vej.

1. Goki rangle med farverige kugler – En god opmærksomhedsfanger!

Goki ranglen med de fine forskellige kugler spændende for din baby på et halvt år. Når babyen tager fat om ranglen med dens fine kugler, stimuleres din babys finmotorik. Din baby får lov til at udforske ranglen, som virker stimulerende for barnets synssans. Kuglerne på ranglen er bløde, så dit barn uden bekymringer kan tage ranglen op til munden, når der leges.

 

2. Oball rangle bold – Sjove øvelser af motoriske færdigheder

Der er mange indtryk at danne for en baby på 6 måneder. Tiden flyver afsted, og din baby vokser. Mere legetøj begynder at blive spændende og sjovt for din baby nu. Farverigt legetøj begynder især fra nu af at blive et hit for dit barn, der er blevet opmærksom på de mange fine nuancer og farver i den store verden udenfor mors lille hyggelige hule. Den fine orange rangle med små farverige kugler fra Oball serien vil være et fint stykke legetøj, der kan være med til at stimulere dit barn.

Boldens materiale er af blødt plast, der gør det nemt for dit barn at tage fat og løfte bolden. Især med boldens mange huller. Mens den lille udforsker det lækre nye legetøj og stimulerer motorikken, når der tages fat i bolden, gør Oballs bløde materiale det smertefrit for din baby i tilfælde af, at bolden dunkes i hovedet. Den fine farve på bolden og de forskelligfarvede kugler stimulerer din babys synssans. Barnet øver sin øje-håndkoordination, når der gribes fat i bolden.

 

3. Krea sansegynge – Latter & kriller i maven

Vidste du, at din babys balancesans stimuleres, når det gynger frem og tilbage? At børn elsker lege med sansestimulering. Det kilder i maven på din baby, når det bliver gynget. Det varmer for mange forældre at se, hvordan der brydes ud i en højlydt latter under en gyngetur.

Gyngebevægelserne kan også give din baby ro og virke helt beroligende og afslappende. Sansegyngen fra Krea kan benyttes under opsyn fra 0 måneder og mange år frem. Gyngen kan anvendes hele året rundt både til ophæng indenfor om vinteren eller udenfor om sommeren, hvis det ønskes.

 

4. Oli & Carol bideringe – Gode for gummerne

Er din baby 6 måneder eller deromkring? Så er der måske nogle tænder på vej snart, hvis ikke de allerede er brudt ud? Din baby vil have stor glæde af lege med bideringe, da de hjælper på ømme gummer. Din babys motorik stimuleres ligeledes, når din baby tager fat og tager bideringen op til munden. Bideringen er oplagt at lege med for din baby, når tænderne er ved at titte frem, og der opstår ømhed. Bideringen er god til at hjælpe din baby mod dens smerte og kløen i gummerne, når tænderne melder sin ankomst.

Materialet er fremstillet af 100% naturlig gummi, så du trygt kan overlade bideringen til din baby. Oli & Carol bideringe fås i mange slags grøntsager og frugter såsom gulerod, avocado, banan, vandmelon mm., så det er værd at undersøge nærmere.

 

5.  Magni gulvpuslespil - Bløde udviklings omstændigheder

Det vil være oplagt for din baby at ligge på et gulvunderlag for at skåne den direkte kulde fra gulvet mod babykroppen. Gulvpuslespillet fra Magni kan samles til et stort underlag, hvor din baby kan lære at øve sig på nakkemuskler og vende sig fra mave til ryg.

Et gulvtæppe er en god investering til senere brug. Når din baby bliver ældre, vil det kunne øve sig i at kravle på det bløde gulvunderlag og undgå, at fødderne glider, som det jo ofte kan ske på trægulv eller klinker.

 

Tilbage til blog