Gode øvelser til leg med bObles elefanten

Gode øvelser til leg med bObles elefanten

Elefanten er den perfekte vippe til både små og store børn. Sætter I kyllingen sammen med den store elefant, opstår muligheden for helt nye øvelser. Elefanten og kyllingen er derfor rigtig gode produkter at starte ud med, så der kan trænes nakke, ryg og balance.

Jeg vil nu præsentere dig for øvelser, som I kan lave derhjemme med elefanten og evt. kyllingen, hvis I også har den. Jeg opdeler øvelserne efter alder, så du nemt kan scrolle ned til de øvelser, der er relevante for dit barn.

Øvelser til børn fra 0-6 mdr.

   

 1. Læg barnet hen over elefanten. På den måde træner barnet sin ryg og nakke. Det er vigtigt, at du støtter barnet og kigger på barnets signaler.

 2. Sæt den store elefant sammen med kyllingen og læg barnet på maven. Vip forsigtigt elefanten frem og tilbage, mens du afkoder barnets signaler. Nakke og ryg træning er hårdt arbejde, så stop øvelsen, hvis barnet bliver utilfreds. 

Øvelser til børn fra 6-12 mdr.

   

 1. Lad barnet øve sig i at rejse sig ved elefanten. Højden på elefanten gør den perfekt som støtte til barnet, der ivrigt forsøger at stå på benene, men som skal have støtte til balancen.

 2. Læg barnet på maven, i hullet på elefanten, og vip fra side til side.

 3. Sæt den store elefant sammen med kyllingen og læg barnet på maven på den store flade. Vip igen barnet frem og tilbage. Nogle børn vil helst op i kravle position, hvor de stiller sig på knæene. Vær her obs på at holde godt ved barnet, da denne position kræver bedre balance.

 4. Sæt barnet på numsen i hullet og vip fra side til side. På den måde træner I barnets faldreaktion.

 5. Sæt barnet på numsen i hullet med et ben på hver side af den lille elefant. På den måde kan barnet få fødderne på gulvet og selv hjælpe til med at vippe elefanten.

Øvelser til børn fra 12-18 mdr.

   

Nu kan og vil dit barn en helt masse selv, så nu er det vigtigt, at du bare er til stede og klar til at give en hjælpende hånd.

 1. Har I den lille elefant, kan barnet selv kravle op og begynde at vippe frem og tilbage. Her skal du være klar til at gribe barnet, da barnet stadig øver sig på dets faldreaktionen og ikke altid får taget fra med hænderne, når det vælter.

 2. Sæt barnet på numsen i hullet på den store elefant og vip fra side til side. På den måde træner I barnets faldreaktion.

 3. Brug den store elefant sammen med kyllingen og læg barnet på maven, mens du vipper elefanten frem og tilbage.

 4. Læg barnet på maven i hullet på den store elefant, mens du vipper fra side til side.

 5. Lad barnet klatre op på den store elefant og lad det “hoppe” ned, mens du støtter og holder barnet i hænderne.

Øvelser til børn fra 19-24 mdr.

    

Dit barn er nu så stort, at det helt sikkert selv vil udforske elefanten og afprøve en masse sjove øvelser. Igen er det en god idé at sidde klar til at give barnet en hånd, da balancen og faldreaktionen stadig kan komme på prøve ved nogle af øvelserne.

 1. Lad barnet klatre rundt på elefanten, skubbe rundt med den, vælte den og vippe med den. På den måde stimuleres barnets motorik, balance og koordinationsevne.

 2. Lad barnet sidde i hullet i midten og vippe fra side til side. Prøv både med begge ben foran og med et ben på hver siden. På den måde træner i både faldreaktionen til siderne, bagud og fremad.

 3. Lad barnet klatre op på elefanten og vær klar til at støtte barnet, når det skal ned. Det er sjovt at kravle op og ned og øve sig på at “hoppe” ned.

 4. Sæt elefanten på gulvet og læg barnet med ryggen på elefantens ryg, så barnet får hovedet nedad. Det er super godt for barnets balance, når hovedet vender nedad. Støt dit barn når det skal op igen. Det kræver nemlig en stærk muskulatur at komme op igen. (Du kan jo selv prøve den samme øvelse på den store elefant).

Øvelser til børn fra 2 år og opefter

   

 1. Lad barnet sidde i hullet i midten og vippe fra side til side. Prøv både med begge ben foran og med et ben på hver siden. På den måde træner i både faldreaktionen til siderne, bagud og fremad.

 2. Lad barnet klatre op på elefanten og vær klar til at støtte barnet, når det skal ned. Det er sjovt at kravle op og ned og øve sig på at “hoppe” ned. Når barnet bliver omkring de 3 år, og hvis motorik og balance tillader det, kan barnet selv øve sig på at hoppe ned fra elefanten.

 3. Sæt elefanten på gulvet og læg barnet med ryggen på elefantens ryg, så barnet får hovedet nedad. Det er super godt for barnets balance, når hovedet vender nedad. Støt dit barn når det skal op igen. Det kræver nemlig en stærk muskulatur at komme op igen. (Du kan jo selv prøve den samme øvelse på den store elefant).

 4. Barnet kan stille en fod i hver ende af elefanten og vippe fra side til side. Til denne øvelse er det godt med en hjælpende hånd, indtil balancen er så god, at barnet selv kan stå.

Ligegyldig hvilken alder barnet har, er elefanten fantastisk til leg og stimulering. Den kan også sagtens bruges som skammel, så barnet fx bedre kan nå håndvasken eller selv kravle op i sengen. 

De mange funktioner og det flotte design har gjort bObles til en fast til del af indretningen i mange hjem. Derfor er bObles også en oplagt gaveidé til fødselsdage, dåb/navngivning og jul.

Tilbage til blog