Gode øvelser til leg med bObles krokodillen

Gode øvelser til leg med bObles krokodillen

bObles krokodillen giver rig mulighed for sjove og stimulerende øvelser, men den kan også bruges som et praktisk element i hverdagen. Brug fx krokodillen som en trappe op til sengen eller toilettet.

 Vi har bObles krokodille i forskellige flotte farver, som du kan se nærmere på her:

bObles krokodille grå
bObles krokodille lyserød
bObles krokodille blå
bObles marmor krokodille moss

bObles marmor krokodille dark smoke

I det følgende vil jeg præsentere dig for øvelser, som I kan lave derhjemme med krokodillen og evt. i samspil med andre bObles produkter.
Jeg opdeler øvelserne efter alder, så du nemt kan scrolle ned til de øvelser, der er relevante for dig og dit barn.

Øvelser til børn fra 0-6 mdr.

   

 1. Læg barnet på maven hen over krokodillen. På den måde træner barnet sin ryg og nakke. Det er vigtigt, at du støtter barnet og kigger på barnets signaler. Prøv at vippe krokodillen lige så stille, så barnet kan regulere nakken.

 2. Læg barnet på ryggen på den store glatte flade og lav krydsbevægelser med barnets arme og ben - venstre hånd rører højre fod og omvendt. Krydsbevægelser er vigtige for barnets motoriske udvikling og er med til at skabe et fundament for at kunne krybe og kravle.
  Ligesom i øvelse 1 kan du stille og roligt vippe krokodilen for at stimulere barnets sanser.

Øvelser til børn fra 6-12 mdr.

 1. Sæt krokodillen på siden og lad barnet øve sig i at rejse sig ved den. Det er rart med noget at støtte sig til, når de små ben endnu ikke er helt sikre.

 2. Sæt krokodillen sammen med bObles kyllingen og læg barnet på maven på krokodillen. Vip nu krokodillen frem og tilbage (se billedet ovenfor).

 3. Igen sætter du krokodillen og kyllingen sammen (ligesom i øvelse 2). Sæt barnet på numsen på den store flade og vip fra side til side. På den måde træner I barnets faldreaktion.

 4. Er dit barn begyndt at øve sig på at tage de første skridt, kan du tage dit barn i hænderne og lade det gå hele vejen op ad krokodillen. I kan både øve på trappe delen (krokodillens ryg) og på den store flade (krokodillens mave), som kan vippe.

Øvelser til børn fra 12-18 mdr.

Nu kan og vil dit barn en helt masse selv, så nu er det vigtigt, at du bare er til stede og er klar til at give en hjælpende hånd.

 1. Læg krokodillen på maven og lad barnet kravle rundt på krokodillen og bestige de små trappetrin. Det kræver både balance og god koordinering at nå helt op på toppen.

 2. Læg krokodillen på ryggen og sæt barnet på numsen med fødderne på hver side. Lav rolige vip og lad gerne barnet hjælpe til. På den måde træner I barnets faldreaktion.

 3. Sæt kyllingen under krokodillen og sæt igen barnet på krokodillen med fødderne til hver side. Nu bliver vippet lidt vildere, så vær klar til at støtte dit barn. Her stimuleres både barnets sanser og motorik, når det måske hjælper til med vippet.

 4. Sæt krokodillen på højkant og lad barnet vælte den. BOOOOM. Det er bare sjovt, når man får lov til at vælte ting, og det skal gerne gentages MANGE gange, når barnet har denne alder. Gentagelser er nemlig det sjoveste i hele verden - lige udover at vælte ting selvfølgelig.

Øvelser til børn fra 19-24 mdr.

   

Dit barn øver sig hver dag på at beherske nye færdigheder, og motorikken og balancen kommer måske nogle gange lidt på prøve. Barnet vil gerne en helt masse selv og skal have lov til at udforske og afprøve en masse ting, men det er stadig rart at have mor eller far tæt på, så der altid er en hjælpende hånd klar.

 1. Lad barnet klatre rundt på krokodillen, skubbe rundt med den, vælte den og vippe med den. På den måde stimuleres barnets motorik, balance og koordinationsevne.

 2. Læg barnet på maven på krokodillens mave og vip krokodillen frem og tilbage. Barnet vil helt sikkert selv hjælpe godt til med vippet. Det er godt til barnets nakke og rygmuskler og barnets balance.

 3. Lad barnet gå op på krokodille-trappen og tag barnet i hænderne, når det når toppen. Lad så barnet hoppe ned til dig. Når barnet skal tilbage igen, kan I vende krokodillen om, så barnet skal gå op af den stejle side og klare det lille vip der kommer. Det lille vip kræver en god reaktionsevne og balance, så her får barnet helt sikkert brug for en hjælpende hånd.

 4. Sæt nu krokodillen på siden og lad barnet balancere hele vejen hen ad krokodillen. Start i den brede ende og lad barnet fornemme, at fladen bliver smallere. Prøv også at gå sidelæns. Denne øvelse er lidt svær og kræver måske en hånd fra mor eller far.

 5. Har I to krokodiller derhjemme, kan I sætte dem sammen til en kæmpe trappe og lade barnet gå hele vejen over. Prøv også at gå baglæns hele vejen over den store trappe. De to krokodiller kan også sættes sammen, så de danner en lille bænk, som barnet kan gå på, hoppe ned fra eller tage en lille pause på.

Øvelser til børn fra 2 år og opefter

   

 1. Dit barn er nu så stort, at det selv vil og kan afprøve en masse forskellige øvelser på krokodillen. Det kan nemlig både sidde, ligge, stå, vippe og hoppe ned fra krokodillen. Start evt. med at lægge krokodillen på ryggen og lade barnet stå på den (se billedet ovenfor).
  Det kræver god balance, og det er sjovt at stå og surfe på krokodillen.

 2. Stil nu krokodillen på højkant, så den danner en stejl trappe. Lad barnet kravle op, mens du holder barnet i den ene hånd. Det er vildt at nå til toppen, og det giver en god fornemmelse for, hvad kroppen kan, når man skal ned igen på de små smalle trin.

 3. Sæt krokodillen sammen med det sjove tumlebræt fra bObles og giv dit barn mulighed for at suse afsted (se billedet ovenfor).

Krokodillen er fantastisk til leg og stimulering og kan bruges af børn i alle aldre. Den er også perfekt som en lille trappe op til sengen eller håndvasken.

De mange funktioner og det flotte design har gjort bObles til en fast til del af indretningen i mange hjem. Derfor er bObles også en oplagt gaveidé til fødselsdage, dåb/navngivning og jul.
   Tilbage til blog