Hvad leger en 5 årig med?

Hvad leger en 5 årig med?

Så gik der 5 år, uden at jeg overhovedet nåede at se mig omkring… Nu er min lille Otto allerede blevet en stor og selvstændig dreng på 5 år! 

Tiden flyver afsted, og ungerne bliver så hurtigt store. Derfor er barnets fødselsdag en stor dag, som vi forældre ønsker at gøre helt perfekt. Men det kan nogle gange være en smule svært med gaverne.

Da jeg spurgte min søn på 5 år, hvad han ønskede sig allermest, var svaret en swimmingpool, en vase til blomster og værktøj. Og så måtte jeg ellers igang med at tænke…

Hvad giver man en dreng på 5 år i gave?

Jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste, som synes, at det er svært at finde de perfekte gaver. Derfor vil jeg lige vise dig, hvad jeg endte med at give min søn til hans 5 års fødselsdag. Det var nemlig en kæmpe succes!

Moulin Roty værktøjskasse

Der var virkelig julelys i øjnene på Otto, da han åbnede pakken med denne fine kuffert fyldt med ægte værktøj til børn. Det skulle selvfølgelig også afprøves med det samme, så vi fandt en papkasse, hvor han kunne øve sig på at slå søm i med hammeren. Det krævede dyb koncentration og trænede både hans finmotorik og koordinationsevne, når han skulle ramme sømmet uden at ramme sin egen finger.

 

Magformers

Udover værktøjet valgte vi også at give ham et sæt magnetlegetøj fra Magformers. Det har han længe ønsket sig mere af, så han kunne bygge flere og større ting. Han fik nemlig også et sæt da han blev 4 år, og det har han ofte leget med. Det sjove ved Magformers magneterne er, at de kan sammensættes på utallige måder, og de kraftige magneter gør det muligt at bygge store tårne eller seje maskiner. Magneterne er indbygget i plastik rammerne, så de ikke er til fare for barnet eller mindre søskende.

Se alle vores Magformers æsker lige her.

Opgavebøger 5 år

Der er fuld fart på Ottos udvikling lige nu, og et nyt kapitel med skolestart venter lige om hjørnet. Interessen for bogstaver og tal er steget rigtig meget indenfor de seneste måneder, og derfor var det selvfølgelig også oplagt at give ham opgavebøger i fødselsdagsgave. Vi gav ham to forskellige opgavebøger: Lauras store førskolebog og “100 sjove opgaver”. Begge bøger er fyldt med sjove opgaver, som passer til børn fra 5 år. Opgavebøger er en god måde at begynde at forberede sig på en ny tid i skolen med nye opgaver og udfordringer.

Flere gode gaveidéer til børn på 5 år

Spil:

Spil er fantastiske til børn i alle aldre, og når barnet bliver 5 år, kan du sagtens vælge spil, som kræver lidt mere koncentration og udfordrer barnets kognitive evner. Det kan eksempelvis være:

Børnealfabet
Ludo
Matador
Vildkatten
Matematik bingo
Skæg med tal
Labyrinth spillet

 

Bøger:

Bøger er også et hit hos de fleste børn, og det er en god måde at skabe ro og nærvær for barnet. Jeg vil anbefale dig at prøve dialogisk læsning med dit barn, hvis du har lyst til at prøve en anden form for læsning, hvor der er mulighed for endnu mere udvikling og læring, når I “læser” sammen.

Jeg har lavet et indlæg om dialogisk læsning, som du kan læse her.

Jeg har også samlet alle vores bøger til de 5-6 årige lige her, så du kan få lidt inspiration til nye bøger. 

Løbehjul:

Et løbehjul er både sjov at køre på og et praktisk transportmiddel, når barnet fx skal i skole eller til fritidsaktiviteter. Det seje løbehjul fra Scoot & Ride fås i forskellige flotte farver og har lys i hjulene. Det kan nemt foldes sammen, så I kan have det med i bilen, hvis I skal ud på en længere tur.

Se de forskellige flotte farver her.

Jeg håber, at du har fået lidt inspiration til gaveidéer, og skulle du have spørgsmål til nogle af produkterne, så skriv endelig til mig på chatten eller ring til vores kundeservice. Så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig med at finde de helt perfekte gaver 😊

Tilbage til blog