Ønsker til barnedåb

Ønsker til barnedåb

Når et lille nyt liv skal døbes eller navngives, skal det selvfølgelig fejres med både fest, dejlig mad og fine gaver. At barnet får sit navn, er et af livets store begivenheder, og jeg synes at gaven gerne må afspejle dette. Det må gerne være en gave barnet kan tage med sig gennem sin opvækst, hvor barnet ved; at denne gave fik jeg til min dåb, og som viser at giveren har tænkt over, at det er en personlig dåbsgave. Måske nedenstående liste over gaveideer til barnedåb kan være en hjælp.

Et helt klassisk og sikkert valg når man skal købe en gave til barnedåb, er at gå til guldsmeden og vælge et smykke, et fødselsdagsflag eller en forsølvet sparegris. En sådan gave falder som regel i god jord, da det er en gave som ikke forgår, og som kan videregives gennem generationer, men det er også sandsynligt, at andre vælger samme løsning, og at barnet derfor modtager flere gaver i samme kategori.

Andre helt oplagte og klassiske valg som gave til barnedåb, kunne være et flot fødselsdagstog der findes frem hver gang barnet fylder år.

Det er en rigtig hyggelig tradition, og toget pynter så fint på et flot dækket fødselsdagsbord. Både danske Friisenborg og tyske GOKI laver de fineste fødselsdagstog fyldt med flotte farver og små detaljer, som barnet kan kigge på og snakke om.

>> Fødselsdagstog <<

Barnets bog er også rigtig hyggelig. Heri noteres store og små begivenheder i barnets liv som den første tand, de første skridt og første ord og er en hyggelig mindebog for barnet, når det selv bliver voksen.

En bog som enhver nyfødt vil glæde sig over resten af livet.

>> Friisenborg barnets bog <<

Personligt synes jeg, at det er sjovt at give en gave, der ikke nødvendigvis figurerer flere gange på gavebordet.

Et godt bud kunne være legetøj af træ. Trælegetøj er holdbart og klassisk, både i design og materiale, er uden giftige ftalater og er lækkert rent æstetisk men også at lege med og røre ved. Desuden fås trælegetøj i forskellige priskategorier, så der er noget for enhver pengepung. Trælegetøjet fra wooden story, som dette fine stabeltårn er en oplagt ide. Det er en gave der udfordrer både den logiske sans og koordineringen og en gave der kan tages i brug allerede i 1 års alderen og også før, som bideringe. Alternativt findes der lækre prisvenlige bideringe i dejligt blødt træ, der er rart for de ømme gummer.

>> Wooden Story stabletårn <<

Legemad i træ er også et rigtigt godt bud på en fin dåbsgave og her kan alle være med prismæssigt. Selv helt små børn under 1 år kan relatere til og lege med legemad, da mad naturligt er noget der fylder i familien. Det betyder at gaven kan tages i brug allerede i den tidlige barndom og vil blive brugt et godt stykke op i skolealderen.

Hvor et lille barn vil smage på legemaden og være optaget af farver og faconer vil legemad af det lidt større barn bruges som rekvisitter i barnets rolleleg.

>> Le Toy Van ispinde <<

Et smukt dukkehus er en rigtig fin gave. Huset indbyder til mange timers leg og så er der basis for at ønske sig tilbehør i form af dukker, tøj og møbler til fødselsdagene i årene fremover. Det er efter min overbevisning en holdbar gave, da børn alt efter alder og udviklingstrin vil bruge huset, på forskellig vis. De små bruger måske dukkerne og dukkehuset til leg, hvor de imiterer hverdagen som de oplever den. Man giver dukkerne tøj på, mader dem og putter dem i sengen. Større børn vil være mere avancerede i brug af huset, nu er det måske et fint hotel, hvor man holder sin sommerferie?

>> Se alle dukkehuse <<

Sidste bud på listen er et køretøj. Køretøjer er et stort hit hos både drenge og piger, bliver ved med at være det en stor del af barndommen og er derfor et sikkert valg - dog i den lidt dyrere afdeling, men fin som f.eks. gaven fra bedsteforældrene. Det kunne være en klassisk gåbil i retrolook der ikke kræver færdigheder i form af at kunne træde på pedaler, bilerne er nemlig i princippet en løbecykel, bare med mere stabilitet. En smart cykel som f.eks. en puky cykel er også et kvalitetsbevidst valg. Puky laver de flotteste og ergonomisk korrekte cykler, som den lille kan få glæde af ganske tidligt, måske denne model der kan bruges fra barnets så småt er begyndt at bevæge sig på 2 ben. Puky fås i rigtig mange forskellige varianter og farver og der findes både løbecykler, løbehjul og 4-hjulede cykler. Der er derfor stort set Puky produkter til børn i alle størrelser og aldre og rig mulighed for stimulering af både motorik og balance.

>> Puky cykel rød - Wutsch <<

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad der står på ønskesedler til barnedåb, og det kommer selvfølgelig helt an på forældrenes smag og holdninger. Jeg er dog sikker på at ovenstående eksempler vil vække glæde hos de fleste forældre og på sigt også hos de fleste børn.

Tilbage til blog