Opskrift på magisk sand

Opskrift på magisk sand

Har du hørt om magisk sand, som kan formes og leges med indenfor? Du kan godt købe rigtig god magisk sand i butikkerne, men når du laver din egen, kan du være helt tryg ved, at selv små børn leger med det, fordi du ved præcis, hvad der er i

Du skal nemlig blot bruge:

  • 5 dl mel
  • 0,5 dl vand
  • frugtfarve (der skal en del farve i)
  • 7 spsk olie
  • en ovn og en blender

Det gør altså ikke noget, hvis der bliver smagt lidt på sandet ☺️

Sansestimulering

Ligesom mange af de andre DIYs, jeg har lavet her på bloggen, er magisk sand rigtig god sansestimulering for barnet. Jeg bliver ved med at skrive om sansestimulering, fordi det er vigtigt for, at barnet er i kontakt med sin krop og omverden. Når det lærer at røre forskellige konsistenser og teksturer, kan det hjælpe barnet i andre situationer, fx i forhold til madoplevelser, når barnet skal i bad og andre sansestimulerende oplevelser.

Sådan laves magisk sand ✨

  

Drys mel ud på en bageplade og tilføj vand med masser af frugtfarve. Smuldr dejen godt, så den består af en masse små stykker.

Sæt bagepladen med dej i en forvarmet ovn på 150 grader og bag i 10 min. Vær sikker på, at dejen er helt tør, inden den tages ud af ovnen. Når den er helt tør, smuldres den igen godt med hænderne.

Lad sandet køle af og tilføj så ca. 7 spsk olie og blend det hele, så sandet bliver helt fint.

Så er det magiske sand færdigt, og det er tid til at lege! Brug sandlegetøj som fx de flotte Scrunch forme, som du kan finde lige her. Form sandet, smuldr det og form det igen!

Et godt tip: Dæk bordet med en dug el.lign. og hav evt. et underlag på gulvet (eller i hvert fald støvsugeren klar 😉 ) Det er også en idé ikke at give dit barn det fineste outfit på til denne aktivitet.

Tilbage til blog