Opskrift på magisk slim

Opskrift på magisk slim

De børn, jeg kender, er helt vilde med slim! Og heldigvis er det ikke særlig svært at lave en hjemmelavet slim uden nogen form forgiftstoffer.

Hvorfor er det godt at lege med slim?

Først og fremmest er det en aktivitet, som både børn og voksne (i hvert fald i mit tilfælde 😉) synes er rigtig sjov at have i hænderne. Slimen opfører sig helt specielt og bliver en hård masse, når det klemmes sammen, hvorefter det igen flyder ud, når man giver slip. Det er jo ren magi ✨

Derudover stimulerer slimen følesansen med dens konsistens og motorikken i hånden, når der klemmes sammen om massen.


Nemt at rydde op!

Et af de vigtigste punkter er, at slimen ikke griser lige så meget, som det ser ud til - faktisk er det let bare at skubbe slimen på bordet sammen, så det bliver en hård masse, og den kan løftes op i en skål. Vupti, så er bordet (næsten) rent. Skåle og legetøj kan bare vaskes i badekar eller bruser sammen med børnene. Det er altså en rimelig nem oprydning for så god en aktivitet!

Opskrift på magisk slim

Du skal blot bruge:

  • 250 g kartoffelmel
  • Ca. 1 dl vand (hæld en smule mere i, hvis du synes, slimen er for tyk)
  • Frugtfarve

Bland kartoffelmel og vand sammen og tilføj den mængde frugtfarve, der passer til din ønskede farve.

Når slimen har den konsistens, du kan lide, er det bare igang med at lege og føle!

            

Dyr i slim-bad 💦

Børnene syntes, det var rigtig sjovt at lege med små legetøjsdyr og sandforme, som kunne fyldes op eller dækkes med slim. Du kan sådan set finde på hvad som helt og tilføje til legen med slim.

Tilbage til blog