Sanseleg med skum

Sanseleg med skum

En portion skum er let og hurtig at lave og kan underholde ungerne i dejligt lang tid. 

Lav skum i fine farver, put legetøj i skummet og pust til den sjove masse.

Opskriften

Opskriften er ganske nem, og du har formentligt allerede ingredienserne:

 • 0,5 dl varmt vand i en skål.
 • Tilføj lidt frugtfarve.
 • Tilføj 2 spsk. opvaskemiddel (Neutral mild sæbe uden parfume og farvestoffer).
 • Tilføj også 2 spsk. majsstivelse eller kartoffelmel.

Pisk hele blandingen sammen med elpisker, indtil skummen er tilpas stivnet. Majsstivelsen/kartoffelmelet gør skummet mere stift end almindelig skum, så det er lettere at lege med.

  

Det er ikke alle børn, der er vilde med at røre ved forskellige klistrede konsistenser. Hvis det er tilfældet hos jer, så prøv eventuelt at sætte dig selv og begynd at lege med skummet eller start med skeer og kopper i stedet for hænderne. Så kan det være, aktiviteten bliver mere lokkende for barnet. Og ellers prøver I bare igen en anden dag!

Leg med skum fordi...

Der er flere gode grunde til at lave en omgang skum til dit barn. 

1. Taktilsansen, eller følesansen, bliver i den grad stimuleret af den luftige skum. Håndfladerne er en særlig følsom del på kroppen, så når hænderne er i skummet, kommer sansen rigtigt igang.

2. Mundmotorikken stimuleres. Det er sjovt at se, hvordan skummet bevæger sig, når man puster til det, og det er rigtig godt for barnets mundmotorik.

3. Stimulerer synssansen og giver kendskab til farver - især hvis der laves to forskelligt farvede portioner skum, så barnet kan se, hvordan farven ændres, når de to farver blandes sammen.

  Der er masser af sanser i spil i legen med skum!

  Rigtig god fornøjelse!

   

  Tilbage til blog