Skal du give en barselsgave?

Skal du give en barselsgave?

Er du på udkig efter en fin barselsgave til en veninde eller et familiemedlem? Har du svært ved at finde ud af, hvad der vil glæde moderen og ikke mindst babyen mest? Det kan godt være svært at vide, hvad en mor har brug for efter sin fødsel, og hvad hun ville blive mest glad for at få i gave. Derfor har vi samlet en liste med fine gaveidéer til dig, som vil være nogle rigtig fine ting at give i barselsgave.

Hvilken barselsgave vil være den bedste at give til en baby?

En god gave til en baby vil enten være noget legetøj, som babyen kan bruge med det samme eller praktiske ting til babyen såsom bleer, vaskeklude m.m. Bideringe, rangler og sutteklude er ting, som babyen kan bruge meget tidligt og vil få glæde af. Der findes også meget legetøj, som kan stimulere og udvikle babyens sanser, hvilket også er nogle gode og brugbare gaver til baby.

Er der nogle traditioner i forhold til barselsgaver?

Det har altid været en tradition at give barselsgaver. Det er blevet gjort meget i blandt andet USA, hvor gaverne har været meget ekstravagante især hos de kendte personligheder. Barselsgaver har vi taget mere og mere til os herhjemme i Danmark, ligesom vi har med babyshower og halloween.

Før i tiden var barselsgaven en gave til moderen fra faderen som tak for at have født ham hans barn. I de seneste år er der stadig forventning om at få en gave fra sin mand, men det har bredt sig til at familie og venner også kan finde på at give barselsgaver. Det kan enten være oplevelser til parret eller ting til den lille nyfødte.  

Barselsgaver er altså stadig noget, der er en slags tradition for at gøre herhjemme, og vi synes egentlig, at det er en rigtig hyggelig tradition at bære videre.

Fineste uro med beroligende effekt

 

 

En sjov og flot uro i træ med musik og søde ugler, som drejer rundt til musikken. Moulin Roty musikuro med ugler kan både hænge over babyens vugge eller pynte over puslebordet. En uro er generelt rigtig god for babyen, når der skal slappes lidt af, så kan der kigges på de fine små dyr, som bevæger sig i takt med den beroligende musik.

Det kan nogle gange være en fordel at have en uro over puslebordet, så der kan skiftes ble, mens babyen ligger helt roligt og er fanget af den spændende uro. Hænger den over vuggen, vil babyen kunne ligge og blive søvnig, af at kigge på de forskellige ting, samtidig med, at musikken også har en beroligende effekt. Musikken vil også stimulere barnets høresans, mens uglerne i de flotte farver vil styrke synssansen.

 

Sjov og sansestimulerende gynge

 

Den populære Krea sansegynge er et godt bud på en rigtig god barselsgave. Babyens motorik stimuleres, når der gynges stille frem og tilbage, samtidig med, at denne bevægelse virker beroligende på babyen. Når forældrene vender hjem fra hospitalet, er det bare så smart at have den fine gynge hængende inde i stuen, så forældrene nemt kan placere babyen i gyngen, så armen også får ro en gang imellem.

Udover at den virker beroligende for babyen, så er den også god at have til de senere år, hvor barnet er blevet lidt ældre. Gyngen er nemlig både beregnet til at kunne hænge uden- og indendørs. Så det kan jo være, at den skal en tur ud i haven og hænge i stedet til den tid?

Fin rangle til den nysgerrige baby

 

 

En anden rigtig god gave til babyer er rangler i alle afskygninger. Vi har fundet nogle af vores favorit rangler frem til dig, som er Maileg rangle prins og Maileg rangle prinsesse. De har både en god funktion for babyen, men er også super fine at kigge på.

Blød tekstur kan være med til at sætte gang i babys nysgerrighed og ikke mindst følesans. Man skal derfor endelig have nogle rangler, som babyen kan udforske og få fornemmelsen af, hvordan de mærkes. I de fine rangler er der også lyde i, hvilket vil stimulere babys høresans og gøre baby endnu mere nysgerrig og forundret over, at hver gang der bliver rørt ved ranglen, så siger den en raslelyd.

Sjovt stabletårn i fineste indpakning

 

 

Super flot Wooden Story stabletårn i farver er en perfekt barselsgave. Stabletårnet er fri for skadelige kemikalier og i virkelig god kvalitet. Babyer elsker at stable ting og prøve sig frem med forskellige klodser og ting, som skal stables. Stabletårnet kommer i en meget flot æske med bånd lavet af genbrugskarton. Det er derfor et utrolig gennemført, flot og miljøbevidst stykke legetøj, som måske kan få en større betydning for forældrene end et almindeligt stykke legetøj. Vi synes derfor, at det er den perfekt barselsgave, som både gør forældre glade, men især også barnet.

Den klassiske ”Barnets bog”

Denne fine bog følger barnet fra fødslen og op til omkring de 13 år. Det er en hyggelig måde at gemme og kunne genlæse alle minderne fra barndommen på en dag - både for forældre, men især også for barnet selv. Der findes mange forskellige udgaver af disse ”barnets bog” bøger, men vi synes, at denne barnets bog fra Kids by Friis er så fin og fås både til dreng og pige.

Der er mange forældre, som godt kunne tænke sig at have skrevet en masse sjove ting ned fra barndommen, men som aldrig når at få det gjort og måske ikke har en fin bog at skrive det i. Det er derfor meget nemmere at få det gjort, hvis man fra start af har en fin bog at gøre det i, så måske det skal være den næste barselsgave, som du skal give?

En god bidering er altid et hit

 

 

Den sidste barselsgave, som er værd at overveje, er de smukke bideringe fra Wooden Story. De fås i mange forskellige dyr som blandt andet en and, kanin eller panda. De er håndlavetet i massiv FSC certificeret træ og efterfølgende behandlet med bivoks og botaniske olier. Bideringene er derfor helt fri for skadelige kemikalier.

Det er altid godt for en baby med en god bidering. Der kommer en tid, hvor tænderne gerne vil ud, og det er meget irritabelt for en baby. Det har en kløende fornemmelse og kan gøre meget ondt. Det er derfor en super god idé med en god bidering, som kan lindre smerterne.

Wooden Story bidering i and er som sagt i god kvalitet, men kommer også i de smukkeste indpakninger. Æsken er fin bundet sammen med et rustik bånd, og indeni finder du bideringen i en fin stofpose. Hele indpakningen gør bideringen mere speciel end andre, og det er derfor en rigtig fin barselsgave, som kan have lidt mere betydning for forældrene end en helt almindelig bidering.

Tilbage til blog