Kreativ med selvhærdende ler

Kreativ med selvhærdende ler

Selvhærdende ler er en rigtig sjov kreativ aktivitet både for børn og voksne, og der kommer nogle rigtig fine genstande ud af det, som kan pynte i huset, og som barnet stolt kan vise frem.

Kreativ tænkning

Hvis børn fra en tidlig alder udfolder sig på forskellige kreative måder, udvikles den kreative tankegang hos barnet, og det lærer at forestille sig noget, som endnu ikke er. Dette kan komme barnet til gavn senere i livet, når problemer skal løses, eller noget skal repareres.

For at hjælpe udviklingen af denne evne til at skabe nyt, kan du, mens I har gang i en kreativ aktivitet, spørge barnet, hvordan han/hun tænker, at næste skridt eller problem kan løses. Fx når der laves påskeæg af selvhærdende ler, kan der spørges: "Hvordan gør vi, så en snor kan komme gennem ægget, og det kan hænge?" Hjælp barnet på vej og lad de kreative tanker blive sat igang!

Opskrift på selvhærdende ler

Her i påsketiden er det oplagt at lave nogle små påskeæg af selvhærdende ler, der kan pynte fint.

De få ingredienser er:

  • 2 dl natron
  • 1 dl Maizena majsstivelse
  • 1,5 dl vand

Ingredienserne blandes i en gryde og bringes i kog, indtil det bliver en masse med konsistens cirka som kartoffelmos. Sæt det så til afkøling med et fugtigt visketykke over.

Mens leret køler af, kan I lave udstikkeren ved at skære halsen på en plastik flaske af således (det er en voksen-opgave):

Når leret er koldt, rulles det ud på bordet med bagepapir som underlag. Der kan tilføjes en smule mere vand eller Maizena, hvis leret er for tørt eller klistret. Tag gerne mindre klumper ad gangen, og fugt det lidt med vand, hvis det føles for tørt.

Så er det bare igang med at udstikke påskeæg i den udrullede ler. 

 
Lav huller til snor med et sugerør.
 

Æggene skal ligge til tørre i et døgns tid ved stuetemperatur. Vend dem gerne nogle gange, så de ikke bøjer under tørringen.

Og så er det tid til at dekorere påskeæggene!

Brug maling, tuscher eller hvad I ellers kan finde på til at lave flotte mønstre i fine farver.

Selvhærdende ler kan selvfølgelig bruges hele året rundt, ikke kun ved påsketid. Bare lav lige de figurer, I har lyst til og med den form, I kan finde.

Oprydningen efter aktiviteten er heller ikke slem, da det meste foregår på underlag af bagepapir, og leret er ikke så klistret, at det sidder fast i alt.

Rigtig god fornøjelse med kreativiteten!

Tilbage til blog